SEMLOR

Idag har jag gjort semlor! Riktigt gott..

Mary o Micke + barn+hund var här ikväll o åt middag och fikade semlor. Mycket trevligt.
 
Matte (kocken) fixade iordning en såå god middag som bestod av:
Helstekt fläskfilé med soltorkade tomater och lök med hela stekta potatisar med pepparsås.. Det var verkligen jätte gott!

Har tur som har en älskling som är så duktig på att laga mat! ♥

Ikväll blir det massage! Ska bli så skönt.. Synd att man måste ge tillbaka bara hehe :P


Magen vecka 38


NI SOM FÖTT BARN..

Jag har lite frågor om nån vill svara.. Om ni kommer ihåg! :)

Hur var det för er innan ni skulle föda.. Just nu har jag ett tryck nedåt, det känns som att den vill ut. Sen har jag sammandragningar nästan hela tiden.. Haft det i två dagar nu. När jag går så gör det ont för att det känns som att bebisen är halvt ute! :D 
Det är säkert kroppen som förbereder sig bara men jag blir lite fundersam nu när magen har sjunkit , bebisen är fixerad, tror att en bit av slemproppen har rykt.. pluffsig i ansiktet är jag oxå! :P Kan det vara så att det snart är dags? OCH när är snart! Känner någon igen sig lite grann innan födsel? Berätta!

Kram på er!


Snösnösnösnöööö

Blir tokig på all snööö.. Det är verkligen jätte fint med snö och det blir ljusare o blabla men just nu vill jag ha sol o vårkänslor! Längtar tills man kan gå utan jacka.. och man kan sitta ute! Guu va mysigt!

Nää istället ska man pulsa sig fram i snöhögarna och "gräva" fram sin bil om man ska någonstans, blöt blir man.. Guu va jag klagar! Kan vara att jag är lite less o trött på det mesta just nu! Allt jag gör är jobbigt.. sitta ligga, gå, stå. Kan inte göra det jag vill för att då får jag ont i nedre delen av kroppen.. Snaaart är det över!

Så slut klagat!

Idag har jag fikat med min mycket trevliga och mysiga "granne" Sabina. Det är så skönt o bara prata en massa strunt ibland! Om allt o ingenting :)   Hon väntar oxå bebis som ska komma i Mars. Jätte kul!

Har inte så mycket o skriva om just nu.. Så hej då! 

SÖNDAG

Nu är det söndag och det bara snöar o snöar ute.. Förstår inte hur mycket snö det kan komma! Jag vill ha vår...

Jag kan berätta att jag går in i vecka 38 idag! Skönt att det går undan.. :)

Idag har jag o Matte stor städat nästan hela huset! Jag är helt slut! Vi har även slängt en massa skräp bla en massa skräp från rummet vi renoverar. Det är så härligt nu när man gjort allt. Känns så mycket fräschare i luften. :)

I helgen har det varit jätte lugnt.. Vi har fikat med Micke o Mary både här o hemma hos dom! Matte har fixat med rummet hela helgen och det börjar bli jätte fint! Han är så duktig! Är helt impad att han fixar allt helt själv. Tror han fick lite panik efter falskalarmet från bebisen! :D

Jag fick mig en väckarklocka jag med.. Inser att den kan komma närsom PÅ RIKTIGToch att jag måste vara mer förberedd med väska, plånbok, tel, kamera m.m Så nu har jag packat min babyväska nästan fullt ut.. Fattas lite kläder till mig bara. :) 

Nu ska jag gå o ta mig en kopp kaffe.. Ha en bra kväll allihop! Kraaam



FÖRSTA BB RUNDAN

Inatt har det varit en spännande natt..
Jag trodde att lite av mitt vatten gick! Klockan var efter 00 och jag skulle gå o lägga mig. Gick o kissa o så i vanlig ordning för att inte behöva gå upp om en timme igen.. La mig i sängen och kände hur det plötsligt började komma nån vätska! Gick in på toa och det kom ytterligare vätska. Blev lite fundersam och visste inte riktigt vad jag skulle göra.
Till slut ringde jag BB för att rådfråga om vad dom tycker jag ska göra. För det var inte alls mycket som kom.
Dom bad oss åka in så att det kunde se efter om det var vattenavgång eller inte. Så vid 2 tiden var vi på BB inatt! :)

Tror ni jag var nervös!!! Det hann gå hundra tankar i huvudet på vägen dit! Någonstans ville man så gärna att det skulle hända nu men ändå vart jag lite rädd och tänkte nää stanna ett par veckor till.

När vi kom fram så var dom så trevliga. Vi fick ett eget rum där kom kolla bebisen med CTG apparaten och allt såg ut som det skulle. Men vi var tvungna att stanna kvar tills morgonen så att doktorn kunde kolla det där med vattenavgången.
Så jag o Matte sov i varsina sängar brevid varann i ett par timmar.. Jag vaknade av att en kvinna låg o skrek AJAJAJAJAAAAAAAAAAAAAAAJ ååååååååååååååååååååh AAAAAAAAAAAJAAJAJAJAJAJAAAAAAAAAAAAAAJ.......... i rummet brevid ..hmm tänkte jag då.. :D Men just nu är hon säkert världens lyckligaste iaf!

Doktorn kom till slut på morgonen vid 9 tiden och dom kolla om det var vattenavgång men det var det inte! Bebisen som trycker på urinblåsan kunde det vara. Så det var ju på ett sätt bra.. Då får bebisen växa på sig lite till. Sen kolla dom bebisen med ultraljud och mätte o hade sig för att kolla hur stor bebisen var och den var som den ska vara. Allt såg bra ut. Efter det fick vi åka hem! :)

Så det  var min natt det! Nu ska jag lägga mig soffan o vila min skalle ett tag :)

kram på er!


Titta!

Måste bara visa vad min syster har handlat till lillbebben! Såååå sött!
Blir helt galen när jag ser dessa små kläder.. Hela jag blir helt varm! :)
Lägger inte upp alla klädesplagg. Det var så mycket!






Tack så jätte mycket syster! :) ♥
Bebisen kommer att vara den finaste och coolaste med alla fina kläder.

MVC

Igår hade jag tid på Mödravården. Jag gick dit med en oro.. Jag hade inte kännt av bebisen något under morgonen.. Vilket jag gör varje morgon.. Blev jätte orolig! Dom tog alla dessa prover som dom gör under en rutinundersökning.
Allt det såg bra ut. Blodvärdet  var t.o.m. 140! Vilket jag hade i början av graviditeten fast jag inte äter nå extra järn vitaminer. Så det kändes skönt!
Efter det så tog hon fram CTG apparaten så att vi kunde kolla hur allt var där inne i magen med bebben.
Allt var bra!! Hjärtljuden kom på engång och CTG apparaten visade att det var liv och rörelse i magen. SÅÅÅ SKÖNT!!

Sen skulle hon känna hur bebisen låg. Bebben är fixerad nu! :)  Och för att vara säker på att det var huvudet som sitter fast i bäckenet så tog hon fram ultraljudsmaskinen! Då fick vi se nått runt som satt fast där nere! Sen visade hon rumpan också. Jag frågade inte om hon kunde se kön.. Ångrar mig lite.. Men om jag har kunnat vänta så här länge så nog kan jag vänta i några veckor till! Sen var hon inte så van med maskinen.. Märktes... ;)

Så nu känns allt bra igen!

Nu ska jag göra mig iordning och kanske åka en sväng till gamla jobbet o säga hej.

Ha en bra dag!

VECKA 37

Nu är jag inne i vecka 37..

I vecka 37 är medelkroppslängden 49 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3000 gr.

De mesta av lanugohåret är borta. Lungorna har mognat. Barnet sväljer fostervatten och kissar, vilket är en viktig del i balansen av mängden fostervatten.


Om barnet skulle födas nu räknas det som fullgånget. Barnet är moget och väl förberett för livet utanför livmodern.


Kan ni fatta att jag har en stor bebis i min mage??!  Nu är bebisen verkligen välkommen :)

***************************************************************************************************

Igår Söndag så kunde jag inte hålla mig ifrån att montera ihop skötbordet.. Fixade iordning det mesta och gjorde plats för den på stortoan.. Gjorde iordning korgar med handdukar, blöjor m.m som jag har under skötbordet. Åå det är så roligt!

Nu ska vi bara få plats med spjälsängen uppe i vårat sovrum.. Vi kommer inte hinna klart det stora sovrummet innan bebis kommer.  Så jag jag ska montera ner en liten garderob för att vi ska få plats med sängen i lilla sovrummet. Kan bli kul! :)

Sen mot fyra tiden igår så lämnade vi Jocke hos sin mor i Solle. 
Efter det så åkte vi vidare mot Österåsen till Viktoria och Daniel! Vi blev bjudna på middag :) Vi hade det mysigt! Alltid lika trevligt! Vi hade med oss Bozo som blev bortskämd med godis och älgben OCH att han fick ligga i deras soffa brevid Daniel :D Det blev lite lek i deras hundrastgård med Skaja också.
Tack så mycket för allt! :)


Imorgon ska jag till MVC o kolla så att allt är bra med baby.. Skriver då! Kraaaam


FÖDELSEDAGEN

Nu är snart födelsedagen snart över.. Är helt slut! Har haft Tequilarace........Näää :P

Idag åkte vi rätt tidigt till Sundsvall Birsta för att handla. Innan vi åkte fick jag öppna mina presenter från Matte, en massa babysaker! :) Kläder, nappflaska, nappar, babyoil m.m ♥

Vi gjorde Ikea först. Köpte bara babysaker.. Allt som tillhör en spjälsäng, skötbord och lite annat smått o gott. Sen blev det klädesaffärer för min del.. Har letat med ljus o lykta för att hitta en amningsbh i min strl! Att det skulle vara så svårt visste jag inte! Man ska inte ha större byst om man vill ha en amningsbh.. MEN jag hittade en på Lindex till slut! :) Skönt o ha en iaf.
Sen var vi på Barnenshus, Jysk o så.. Man hittar ju alltid nått i dessa affärer.. Farligt!

Det har varit en rolig dag fast jag är heelt slut i rygg, fötter och huvud! Nu är det soffläge som gäller för min del! :)

Nu på kvällen gjorde Matte älsklingen en pannkakstårta med blåbär och hallonsylt + grädde till mig.. Den tårtan önskade jag mig! :))
Hade en liten bjudning här med finbesök :)

Bjuder på lite bilder..

Spjälsängen och sakerna till.


Theo♥


Den goda pannkakstårtan! :)


Korgar till skötbordet.


Pippi Pelikan som mumsar i sig tårta..


Den lilla söta vaggan.


♥Tack mina vänner och familj för alla gratulationer! Telefonen har gått varm :) Är så glad och tacksam som har er!♥

Joho

Hej!
Idag har vi fått våran spjälsäng! Plus att vi fick en fin liten vagga till och en resesäng! Helt perfekt. Jag ska ta kort på dom när dom är inne.. Just nu i bilen fortfarande! Jätte kul ju. Nu längtar jag tills på lördag då vi ska åka till Birsta och handla sängkläder, täcke, kuddar, skydd m.m till spjälsängen. Mysigt!

Igår inhandlade jag silikonnipples och bröstvärmare.. Viktiga saker vettu! hehe Fler saker och stoppa i BB-väskan.. Om jag nu hittar en väska att ha alla dessa saker i.

Nu ska jag rensa lådor så jag har någonstans att stoppa alla babykläder i. Mattes strump och kalsong låda ryker först! :)
Det är det här jag har längtat till o få organisera upp allt hur det ska vara.. rensa osv.  Jätte kul!

Hörs!

Namnförslag någoon?? (förutom Martina :) )

BABYSKOR

Matte har inhandlat de första babyskorna :)  strl 19
Dom är så söta så man bara vill äta upp dom!

Vecka 36

I vecka 36 är medelkroppslängden 48 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2800 gr.

Alla inre organ är färdigbildade. Barnet gör sig färdigt att födas när som helst........!!

Underhudsfettet tilltar snabbt i mängd, kinderna är runda och det skrynkliga utseendet är försvunnet.
*************************************************************************************************

Jag tycker det är så spännande det här! Att bebisen kan komma när som och att den är helt färdig utvecklad!
Det ligger en riktig bebis i min mage! Det är ju helt sjukt.. men roligt! När ska man fatta själv??!

Jag måste ju börja o tänka på att packa BB väskan och köpa amningsbh m.m
Det har alltid legat så långt bort men tiden kan vara inne när som nu.. ja herregu.. Vad har man gett sig in på!!? :)

Just nu så ligger den o sparkar eller gnider sig mot mina revben... jätte skönt... INTE!
Måste lixom sträcka på mig och massera bort foten eller handen eller vad det nu är som putar ut :) Häftigt men obehagligt ibland.

Har ni några namnförslag till både kille o tjej så är ni välkomna att skriva dom förslagen! :)

GRATTIS CAMILLA!!

*sjunger* Idag är ingen vanlig dag för idag är Camillas födelsedag HURRA HURRA HURRA!!!
Grattis lillstjärt!!  Många kramar o lööööve


BILDER

Imorgon kommer jag in i vecka 36.... :)


Mattes fina verk! :)♥

DETTA HÄNDER I KRAMFORS..

MÅNDAG 12 JANUARI.

Lazee har gratiskonsert på Studiecentrum i Kramfors kl. 18

Invigningen för Studio No Cry börjar kl.16..

http://www.studionocry.se/


Matte förbereder inför! :)



eller kolla

http://allehanda.se/noje/1.425979

Trött trött trött

Åå va trött.. Skulle kunna sova sova på dagarna men nätterna då man ska sova vaknar jag heeela tiden! Sover en timme eller två sen vaknar jag av det ena efter det tredje... Irriterande! Vill ju sova.. Men men det går väl över sen.. Men sen är det någon annan som håller en vaken istället. :)

Nu håller vi på uppe i sovrummet för fullt! Jag har t.o.m målat några panellängder som ska upp på taket! Det kommer att bli så fint! Matte min handyman är så duktig så.. Fattar inte hur han vågar ge sig in i allt som innebär med att renovera om ett helt rum med spottar, sänka tak, panellängderna m.m när han aldrig gjort något liknande.  Blir impad!
Mi maaan :))
Ska knäppa lite kort på hur det ser ut i rummet nu.. och sen lägga upp nya när det blir klart!

Nu ska jag gå o titta på när min kock fixar iordning portersteken och potatisgratängen.. mumma! En del har det bra ibland.. :P TACK ♥

PÄLSKLINGEN

Bozo har en förkärlek till strumpor....



-Får jag verkligen?????!


-Pappa.. titta jag får... :P


...........


-Sorry jag vet.. jag gick för långt nu va..

BEBIS VECKA 35


Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen.  - JO TACK.......

Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova.
Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen.  - LÄNGTAR!

Det kan hända att du drömmer mycket och dina drömmar är ovanligt livliga. - Blev skjuten inatt med 5 skott i huvudet... Jobbig mardröm!!!!


Livmodern drar sig samman av och till - den måste träna inför förlossningen. Man brukar kalla detta för förvärkar, och de brukar inte påverka livmodertappen så att den öppnar sig. Magen putar ut och blir "stenhård". - INTE SÅ BEHAGLIGT NEJ..

Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen. - DET ÄR INTE BARA O SKAFFA BARN INTE!

BABYN

I vecka 35 är medelkroppslängden 47 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2600 gr. Huvudets omkrets är 33 cm.
De flesta barn ligger nu i rätt ställning inför födseln, med huvudet neråt.

Navelsträngen är tjock som en tumme och cirka 50 centimeter lång.

Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina. Barnet har väldigt lite rörelseutrymme för den fyller ut nästan hela livmodern.

-KOM UT NU! LÄNGTAR SÅ..

SEEEEG

Herregu vilka sega dagar.. Känns som man har supit i flera dagar :D Jag har ingen ork i kroppen! Blir slut bara av att gå upp för trappen typ.. Men tror att det ligger lite förkylning i kroppen + att det blir bara tyngre och tyngre med magen och så känns det som att magen trycker upp lungorna i halsen på mig. Tungt att andas ibland. Men det går över snart! Inte så jätte lång tid kvar.

Måste visa er en av dom fina julklapparna jag fick av Matte ♥.. Fast vi sa att vi inte skulle handla något till varandra...... Blev nästan arg när jag fick klapparna.. men innerst inne så hoppa jag av glädje! :) Det är ju så kul o få presenter!
  Visst e dom fina! Min älskling känner mig så väl..:)             bling bling     hehe

Nyår.

Nyår var hur trevlig som helst! Hade det mysigt hemma hos Mary och Micke.

Matte fixade steken, portersåsen efterrätten och Mary o Micke fixade potatisgratängen, rödvinsås och salladen. :)  
Maten var SÅÅ god! Åt så jag var mätt hela kvällen och natten! Mumma... :P

Vi sköt raketer, tände tomtebloss, mös med Theo, pratade, skrattade, åt chips, drack "champagne" och spelade Buzz.

En lyckad och rolig kväll/natt.





Bozo och Milo.. Partykillarna! :D



RSS 2.0