KAN

Kan själv! Nikko har en ganska "rolig" grej för sig.. När vi ska äta så försöker han fånga skeden ibland när man minst anar det.. Så ibland så flyger maten och ibland så lyckas han att fånga den och för själv in skeden in i munnen. Duktigt men oftast slutar det i ett matkalas över hela Nikko och mig!...

Idag var en sådan dag.. Han ville äta själv.. och det fick han!


Efter maten så vart det badet direkt! Han är så rolig o titta på. Han kryper runt, plaskar, ställer sig upp, jagar bollen, huvudet under kranen och blir lika förvånad varje gång att det kommer vatten på huvudet :D
Min lilla badpojke♥

Jag tror jag har glömt o berätta att förra tordagen när vi var på babysim så dök Nikko för första gången! Jag var lite nervös men det gick bra! Häftigt :)

Nu ska jag släppa ut Bozo så han får kissa innan läggdags

Gonatt folket



Första..

Advent! Vi åt frukost här hemma och gjorde oss sakta men säkert iordning oss för Kramfors skyltsöndag. Vilket innebär torgstånd av alla dess slag med olika juliga saker, musik, tomten, lucian för Kramfors visas upp, alla skyltfönster är pyntade och liv o rörelse.

Det stora pluset i år var att det var SNÖ! Jätte mysigt.

När vi kom på stan så gick vi på en teater som heter " I väntan på en julsaga". Jag vart lite osäker om vi skulle gå på den med Nikko men tänkte att vi skulle pröva. Matte hade fått biljetter till den.

Teatern var jätte mysig. Nikko satt först som ett ljus och tittade på allt som hände. Sen sista minutrarna så började han korva lite på sig och pilla på Mattes snören på hans jacka, en stund efter det så sov han :) Söting! Han är så duktig min prins ♥

Gillade teatern och gillade stämningen. Efter det så gick vi runt lite och handlade lite mat o så.

Hemma åt vi lunch/middag.. blev ganska sent! Vid 16 igen så åkte vi in till stan för att möta JULTOMTEN! :D
Han brukar komma varje första advent och ge alla barnen en godispåse var. Fatta den kön.. den går genom halva Kramfors typ :D
Nikko fick träffa sin första jultomte! Han tittade på honom och gjorde inte en min.. inte ens när jultomten klappade honom på kinden! Han (mamma) fick oxå en godispåse! :D

Efter det så vart vi bjudna hem till Micke o Mary på glögg och pepparkaka! Mysigt och jätte gott med glögg. Första glöggen i år :)  Tack!

Nu är jag så trött här i soffan så mina ögon går i kors och jag får skriva om meningarna hela tiden för att det blir fel hela tiden :D 

Haft en hyfsat mysig söndag.

Gonatt o sov så gott!

Mys

Mys Lördag. Jag små pysslar med julgrejerna och tar det lugnt i soffan just nu.

Tidigare idag så var vi o handlade på Dollar. En massa saker.. En del roliga och del mindre roliga saker! Här är en del av sakerna som blev inköpta idag.

2 st julkuddar, julservetter, benvärmare med en bling bling knapp på hehe, lampor.
Sen vart det massa annat som jag inte orkade ta med på bilden som en ugnsform, muggar, förlängningssladdar, hårgele, strumpor, kalsonger, godis! m.m



Roligt o handla men jag skulle vilja shoppa meeer o i Sundsvall. Vill handla klart alla julklappar så man slipper tänka på dom! :) Men tyvärr så håller inte min plånbok med mig riktigt..

Vi har fikat julmust och pepparkakor idag. Mysigt!

Nikko åt sin första pepparkaka. Han mumsade i sig den glatt. Han ser ut som en liten hamster när han är äter.. Båda händerna på kakan och så sitter han o gnager små bitar från den :) Gulligt!


Just nu håller Matte, Joakim och Nikko på o busar i soffan. det går vilt till! Nikko skriker o gapar, Joakim hoppar på Matte o försöker brotta ner honom.. Herregu.. Vad hände med ljudnivån??!! Höjdes till MAX helt plötsligt!

Nu bjuder Joakim upp till "dans".. Han stänger locket till min data och har upp nävarna i luften och säger "om igen da horru dudu" :D

Vi hörs! Ska visa vad jag går för nu! hehe 


Svinigt



Idag har Nikko tagit sin vaccination mot svininfluensan. Jag gillar det inte till 100 % men det är nog det bästa för oss alla. Är så rädd att han ska bli sådär jätte sjuk av influensan så det är väl ganska smart och ta hjälp mot den. Även om den innehåller massa skit så känns det som att vi alla får i oss det på ett eller annat sätt ändå genom det vi äter, dricker, andas osv 
Nu är det gjort och hela familjen är nu vaccinerade!



Regn o rusk

Fyy vilket tråkigt väder! Hade planer att vara ute idag med Nikko men det har typ spöregnat hela dagen så det vart snabbshopping istället :)
Jag köpte en vinteroverall och en mysig mössa till Nikko. Till Joakim hittade jag vintervantar. Så nu är båda fit for fight när det gäller snön som jag hoppas kommer snart! :)

Jag måste bara köpa en pulka med ryggstöd till Nikko så blir det enkelt att ta med Nikko ut på promenader när det är snö.. Istället för att dra runt på en vagn i en meter snö :) Jag hoppas verkligen att det kommer snö iår. Det skulle ju vara toppen.

Det är skönt o va hemma. Det var verkligen en rolig resa men det är alltid skönt o komma hem till sitt, sin egen säng och få tillbaka alla rutiner igen.
Jag måste göra om finlandsresan snart igen. Det ska inte dröja 10-14 år mellan den här gången! :)

Jag o Nikko fick träffa många släktingar som betyder så mycket men som man inte har någon större kontakt med.. just för att dom bor i ett annat land och att dom endast pratar finska. Jag e lite feg när det gäller pratet.. men har insett nu att det inte gör något utan det löser sig ändå fast jag glömmer bort nått ord då o då! :) 
Tex. Jag skulle berätta vad Matte jobbar med till moster och jag glömde helt bort va  elever heter på finska. Jag började förklara då att du vet dom personerna som sitter i skolan, inte lärarna utan dom andra som är en klass.. hehe moster bara tittade på mig o skrattade o sa vad elever hette. Nu kan jag det! Oppilat! hehe Så fick jag hålla på ibland.



Faster o Nikko


Nikko röjer

Sysslingarna

Moster o Nikko


Nikko lärde sig o säga katt på finska. Jag har pratat finska en hel vecka förutom när jag pratade med Matte i tel
Jag har även bara pratat finska med Nikko så han förstod efter nån dag när man sa kom hit eller att han inte fick röra m.m Så jag ska försöka fortsätta prata lite finska med honom här hemma :)

Resan gick jätte smidigt och jag kommer mer än gärna göra om det igen!
Här ska ni få se ett stackars barn med en baglady till mamma som jag såg i Slussen Sthlm 07 på morgonen....:p

(Han sover där under o VÄSKAN NUDDAR KNAPPT HONOM)

Plattan.. Jag tog med honom hem!

Made in Finland

Nää det vet jag inget om :D

Men jag är i Suomi nu med min lilla älskling Nikko. Vi har det bra och jag kan berätta om våran resa när jag kommer hem på söndag.. Kanske inte skriver just då men säkert senare! :)

Vi umgås med släkt o vänner, bastar, äter gott och blir lite bortskämda! Jag känner mig så liten bara.. Alla här träffade jag jämt när jag var liten.. Vi var ofta i finland. Så dom flesta behandlar en som att man var ett barn (nästan):) Lite roligt o mysigt. Nikko har det så bra han kan ha.

Vi har inte fått några trynen än så länge o hoppas att det inte dyker upp heller. Det har gått bra hittills :) Är sååå glad att jag åkte ändå.

Hoppas ni har det bra. Vi hörs!

PoK

Jag..

.. heter Nikko o jag e överallt o ingenstans samtidigt! Jag är endast där mamma o pappa ropar ajaj :D Bozo älskar jag att jaga runt vardagsrumsbordet tills mamma eller pappa ber Bozo gå därifrån :(
Jag gillar Bozo så ♥

Mammas mobil smakar jätte gott! Fjärrkontrollerna är jätte kul att putta ner på golvet från bordet en efter en.. Allt annat på bordet måste också ner såklart. Jag kan även byta kanaler på tvn! Mammas o pappas datorer är sååå roliga att banka på o pilla bort tangenterna på.   

Joakim är det jääätte roligt att klättra pilla dra i håret på när han vill titta på tv el film i fred.

Jag e så duktig för jag kan ställa mig upp nu.. mot ALLT! Även mammas ben när hon dammsuger eller plockar disk ur diskmaskin.. Hon blir så stel bara. Dammsugaren jagar jag och ställer mig mot den med.. mamma e duktig hon med för hon har alltid sån koll på vad jag gör. Hon tittar på mig hela tiden nästan! Hon måste gilla mig.. :)

Jag äääälskar när mamma säger ajaj argt när jag tex ätit jord från blommorna, e på väg att klättra på Bozo eller
drar mamma i håret. Det är sååå roligt så att jag måste skratta.. högt o hjärtligt!.......

Jag tror jag är en sån där busunge.. har hört det ett par gånger.

Livet e så härligt och roligt!!




Hej!

Jag har verkligen inte gjort nå speciellt under dessa dagar jag inte skrivit på bloggen. Har mest varit hemma o pulat på :) 

Jag måste få höra andras åsikter ang detta! Snälla skriv vad ni tycker!

Kan inte riktigt bestämma mig hur jag ska jag göra.. Är jag dum om jag åker till Finland med Nikko med tanke på Influensan? Ena stunden känner jag att om jag håller god handhygien och ser efter så att Nikko inte stoppar saker i munnen och att vi inte är med så mycket folk under vistelsen så kanske det är lugnt? Sen känns det sjukt att jag ska känna mig isolerad o inte våga göra något pga av fluensan.. Då kommer jag få stanna hemma i ett halvår typ!
Ibland känner jag att jag e dum som åker och riskerar Nikkos liv på detta sätt. VAD GÖRA??!!

Idag hade vi trevligt besök av Nina o Claes. Det var verkligen jätte kul att dom kom o hälsa på!

Nikko o Claes lekte jätte bra ihop. Första gången jag ser han leka och pyssla ihop med någon. Det var lixom inte det här bråket om samma leksak vilket är lätt hänt :) Ibland satt dom på varsit håll o lekte med lego eller en bil. Det var full rulle men med deras lek. Så det måste vi göra om snart!




Så söta! :)

Tack för en trevlig dag!

Kvällen avslutas med ett Desperate Housewives.. ett avsnitt före er!! :P

Babysim!

Min glada lilla älskling älskar verkligen vattnet och har så kul. Se själva :)






Älskar dig min lilla fjärt! ♥

Tack Matte för att du hjälpt till o skapat denna fina lilla sak :) Älskar dig! ♥

Första..

Snöbollen i år! :D


Idag var det babysim! Ååå va det är mysigt!! Nikko blir helt till sig i vattnet.. Skrattar o plaskar. Klart det bästa på hela veckan!
Matte var där o tog några foton idag på oss. Men han glömde kameran på jobbet nu när han kom hem.. Så jag har tvingat ner honom till jobbet igen för att hämta den hehe Han SKA snart... Jag vill ju se vad det blev för foton :)

Just nu sitter vi alla här i soffan.. Jag o Matte sitter vid varsin dator o dricker kvällskaffe. Nikko terrar Joakim som tittar på Bompa. Nikko går fram och tillbaka vid soffkanten och försöker få tag i honom. Det ser roligt ut synd bara att Joakim inte tycker det är lika kul.

Nikko är oftast där Joakim är.. och vill klättra o "störa" honom. Så här ser det ofta ut när Joakim är nere med oss o inte på sitt rum. Dit upp kommer inte Nikko än..


 Ikväll blir det Mammas pojkar och sen ska jag FÖRSÖKA lägga mig tidigt..

Hoppas ni har en bra kväll alla

P o K

Sprutan..

Åååå jag vill inte ta sprutan. Jag är lite skeptisk mot sprutan men känner mig tvingad att ta den för Nikkos skull. Jag skulle aldrig kunna förlåta mig själv om Nikko blev sjuk. Matte o Joakim ska ta sprutan. Därför känner jag att jag också måste ta den. Man vet ju inte hur influensan tar på en.. hur allvarligt det blir. Jobbigt ju!
Jag e ju LIVRÄDD för sprutor oxå.. 

Hur ska ni göra? 



Imorgon blir det babysim för mig o Nikko. Längtar dit.. Matte ska fota så ni kanske får se Nikko där i plurret sen :)
Måste packa badkläder!

Idag upptäckte Matte att Nikko har fått en tredje tand uppe och en liten tagg på en fjärde! Så gulligt. Han blir bara mer o mer lik en människa! hehe (skojar)  Häftigt o se honom med alla sina tänder en dag!

Nu ska jag hänga tvätt och packa badväskan.

Saknar min lillasyster..

Puss o kram


Grattis!

Grattis min lilla busunge!

Nikko fyller 9 månader idag! Han är snart ett år.. Min plutt!
Han ger mig så mycket glädje.. Han är så rolig och får mig o skratta flera gånger per dag. Han har redan humor verkar det som :D Han har även den lilla glimten i ögat som säger att han vet mer än vad man tror :)

Det är flera som sagt att hans blick är speciell.. Gammal själ i en ung kropp.

Älskar dig min tok!


SÖNDAG

Idag har det varit en lugn dag igen men vi har iaf varit ute.

Vi åkte ut o kastade boll o lekte i skogen med Bozo o Joakim. Nikko sov hela tiden vi var ute såklart o missade allt :)

Senare under dagen vart det fika hemma hos Sabina, Esa o Anton. Jag köpte en liten fin kasse med smått o gott i för hela familjen deras som tack för att dom finns! Dom är så snälla jämt o tar med Bozo på promenader och tar hand om honom. Han ska bo hos dom nu igen när vi åker till Sthlm och Finland. Jag är verkligen tacksam att han får vara där. Det är inte många som vill ta hand om en 50 kg heffaklump som tar plats och kräver tid :) Så tack tack tack! 

Nu är jag JÄTTE trött.. o ska kolla klart på filmen vi började kolla på igår.

Hörs i veckan!

Ser lite tråkigt ut.. men vi stod o kollade på Bozo när han dampa med en gren från trädet hehe
 



Här är Bozo helt slutkörd.. Han ser så fin o nöjd ut när han har sprungit och lekt.
Min fina vovve.. Älskar dig min pälskling! ♥ 


RSS 2.0